Skoči na sadržaj

Istraživanje CINS-a – Za novine poslanika SNS-a milioni dinara iz budžeta

Miodgar Linta, izvor: N1

Udruženje „Savez Srba iz regiona“ poslanika SNS Miodraga Linte je od 2016. dobilo najmanje 20,4 miliona dinara na medijskim i drugim konkursima. Novac se najčešće koristi za izdavanje lista Srpsko kolo koji se bavi temama značajnim za prognane i izbegle kao i Srbe iz regiona, a koji zapravo prati i promoviše aktivnosti samog Linte i funkcionera onih opština koje mu dodeljuju novac na konkursima.

Miodgar Linta, izvor: N1
Miodgar Linta, izvor: N1

Kako se navodi u istraživanju Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Miodrag Linta je narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) od 2012. godine, a prema izbornoj listi za predstojeće parlamentarne izbore „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ovaj političar i profesor istorije kandidovao se za još jedan skupštinski mandat. Od 250 kandidata, njegovo ime nalazi se pod brojem 77.

Lintino udruženje, Savez Srba iz regiona, od 2015. godine izdaje časopis Srpsko kolo. Reč je o listu koji izlazi jednom mesečno i deli se besplatno širom Srbije, a namenjen je, kako se na njihovom sajtu navodi, „Srbima rodom i poreklom zapadno od Drine i Dunava, srpskog Kosmeta i srpske Crne Gore“.

Međutim, sam časopis često služi za promociju Miodraga Linte, njegovog udruženja kao i funkcionera pre svega vladajuće stranke, a sve to se plaća novcem građana Srbije.

Istraživanje novinara CINS-a o ovoj temi, možete pročitati na linku OVDE.