Skoči na sadržaj

Utvrditi ko je presreo i oduzeo opremu novinarki KRIK – a

kradja mobilni

kradja mobilni

Asocijacija onlajn medija (AOM) zahteva da nadležni organi i MUP Srbije utvrde identitet osoba koje su sinoć pretile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK-a, Bojani Pavlović.

Novinarka KRIK-a je u kafiću u centru Beograda slikala Danila Vučića koji je u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, i još nekoliko muškaraca i gledao derbi između Zvezde i Partizana. Vidojević je, inače, član Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ i trenutno mu se sudi zajedno sa huliganima iz ove grupe.

Ona je sa ulice fotografisala društvo, ali su je po odlasku, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica i koja su od nje zahtevala da sa telefona obriše fotografije. Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu delovali kao policajci, niti su se tako predstavili.

Novinarka je rekla da je na zadatku, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke na šta policajci nisu reagovali. Posle insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovek koji je to uradio rekao je da on kao civil nije dužan ništa da joj objašnjava. Tek nakon odobrenja Vidojevića, novinarki Pavlović vraćen je telefon.

AOM poziva MUP i druge nadležne institucije da garantuju bezbednost novinarki portala KRIK i  omoguće uslove za nesmetan rad novinara.