Skoči na sadržaj

Pomoćnik predsednika opštine pretio novinaru JUGpressa zbog fotografija

  • Vesti

 

Tekst i foto: Jugpress

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, Vladimir Kocić, pretio je dopisniku Regionalne informativne agencije JUGpress iz te opštine Vlastimiru Stamenkoviću zbog fotografije prazne sale opštinskog veća.

Dok se čekalo na dolazak ministra prosvete Mladena Šarčevića, Kocić se na nepristojan način obratio novinaru JUGpressa, koji je bio na radnom zadatku, da će ”biti utužen, zato što je, bez odobrenja, načinio snimak fotoaparatom prazne prostorije opštinskog veća”.

U pitanju je tekst ilustrovan fotografijama sa lica mesta o tome da 13. jula, na verski praznik Pavlovdan, u podne, u špicu radnog vremena, u 11,30 časova, nema nikog na radnom mestu u prostoriji gde se nalaze opštinski većnici na stalnom radu  i platom koju primaju iz opštinkog budžeta.

“Hteo sam da pitam nekog većnika za dozvolu da slikam ali nije ih bilo tu gde moraju da budu. A njihovi poslodavci su ni manje ni više nego građani i građanke opštine Vlasotince, od čijih doprinosa i poreza se servisiraju lični dohoci, ma kakvi oni bili, upravo pojedinih činovnika u lokalnoj samoupravi opštine Vlasotince. A, nisu, baš, ni mali, rekoše nam.

Šta reći posle ovih pretnji visokog funkcionera lokalne samouprave Kocića, te pitamo: Da li je zabranjeno iznošenje istine, pa makar se radilo i o opštinskim većnicima”, pita Vlastimir Stamneković novinar, kome je lokalni funkcioner, koji takodje prima platu od poreza i doprinosa gradjana i gradjanki, danas pretio zbog iznošenja istine.

Isto to pita i redakcija JUGpress-a za koji Stamenković radi.

Zapravo, izgleda da Kocić ne dovodi u pitanje to da članovi Opštinskog veća na stalnom radu u opštini Vlasotince nisu bili na poslu, već mu smeta što novinar nije tražio dozvolu da to i zabeleži i prenese  gradjanima, i svakako biračima u Vlasotincu.

”Ako dođe do sudskog spora, biće zanimljivo u svakom slučaju. Jer sud će morati da sudi istini, koja se tog Pavlovdanskog dana desila”, kaže Stamenković.

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince koji preti novinaru je na fotografiji između predsednika  Zorana Todorovića i ministra Mladena Šarčevića.