Skoči na sadržaj

Novinarka Ana Lalić zadržana u policiji do 48 sati, do odluke u pritvoru

  • Vesti
Foto: Autonomija.info

Tužilac je sinoć odredio novinarki portala Nova.rs i članici Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ani Lalić zadržavanje do 48 sati, rekao je agenciji Beta advokat Srdjan Kovačević“Ani Lalić su uručili rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati. Očekujemo da će sutra tužilac da je sasluša i odluči o pritvoru“, kazao je Kovačević.

Policija je sinoć došla po novinarku portala Nova.rs i članicu Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Policija je odvela iz stana Anu, potvrdio je agenciji Beta njen suprug.

Odveli su je. Pre toga su temeljno preturili celi naš stan, i uzeli su njen laptop i oba njena mobilna telefona, kazao je njen suprug.

KCV je prethodno izrazio „ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog“ izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je „zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda“ obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Dodali su da su „zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda“, o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju.

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom ‘KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre’ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme, naveo je KCV u u saopštenju za javnost.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da u KCV-u imaju problem sa „hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije“.

Portal je citirao i izjave medicinskog osoblja, koje tvrdi da u KCV-u vlada potpuni izostanak sprovodjenja protokola i organizacije, odnosno da je na snazi „više improvizacija, nego organizacija“.

Nova.rs je navela da je pokušala da dobije komentar zvaničnika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u KCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.

U KCV-u se trenutno leči 54 pacijenata obolelih od kovida-19, od kojih se šestoro nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Ana Lalić je sinoć na portalu Nova.rs napisala i da svoje izvore „nikome, ni po koju cenu“ neće odati i da se u startu odriče sva tri obroka u pritvoru.

Beta

Oznake: