Skoči na sadržaj

Novinarska udruženja kritikovala dodelu sredstava beogradskim medijima

BEOGRAD  – Članice Koalicije novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija) danas su kritikovale rezultate konkursa za sufinansiranje medijskih projekata grada Beograda, na kojem je skoro trećina novca dodeljena Studiju B, kao i firmama koje su registrovane posle raspisivanja konkursa.

Portal „Pištaljka“ objavio je da su od ukupno 73,9 miliona dinara, Studio B i firme povezane s tom televizijom – „Brender“ i „Irik“, dobile 23 miliona za medijske projekte.

Od grada Beograda višemilionske iznose su dobili i novine Alo, Informer, Srpski telegraf, kao i Udruženje rok muzičara i muzička kompanija „Sky comm group“.

„Niko ne može da me ubedi da tabloidi mogu da izveštavaju vodeći računa o tome šta je javni interes, upravo suportno. To je dokaz da su se potpuno razbahatili i, izvinite na rečniku, oni nas zajebavaju“, rekao je predstavnik Koalicije i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović.

Konkurs je raspisan 18. avgusta, a 17. oktobra objavljena su rešenja o raspodeli sredstava.

Autor: Beta

Oznake: