Skoči na sadržaj

Online diskusija o veštačkoj inteligenciji i slobodi izražavanja

zoom

zoom

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN), Nezavisnim društvom novinara Srbije (NUNS) i Asocijacijom online medija (AOM), a uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške organizuje online diskusiju o veštačkoj inteligenciji i slobodi izražavanja, 17. decembra (od 13 do 15 časova) na Zoom platformi.

Uticaj veštačke inteligencije na  slobodu informisanja je tema o kojoj se kod nas još ne razgovara dovoljno i potrebno je da se ona predstavi javnosti na profesionalan i objektivan način, kroz stvaranje široke platforma za razgovore i uz učešće svih relevantnih aktera, uključujući novinarska i medijska udruženja, akademsku zajednicu i civilni sektor.

Kao uvod u ovaj razgovor poslužiće izveštaj Tanje Maksić –BIRN/AOM,  i pregled osnovnih pitanja u vezi sa VI i slobodom informisanja, pravnog eksperta Bojane Kostić. Među ostalim sagovornicima biće i profesorka Snježana Milivojević, kao i Dara Gravara predstavnica Republike Srbije u okviru Komiteta za izradu pravnog okvira za veštačku inteligenciju Saveta Evrope i članica Radne grupe koja je napisala Strategiju razvoja veštačke inteligencije,  Katarina Kosmina, UNDP, koja će govoriti o VI iz perspektive otvorenih podataka i informisanja, i Đorđe Krivokapić (Share/ FON) koji će pričati o algoritmima kao urednicima sadržaja. Moderator ovoga skupa biće Maja Zarić iz Ministarstva kulture i informisanja.

da postavite pitanje potrebno je da se tokom trajanja Zoom prezentacije prijavite u Chat-u, a moderatori će uključivati učesnike po redosledu prijavljivanja. Molimo vas da imate razumevanja za vremensko ograničenje i da svoje pitanje vremenski ograničite, kako bi svi zainteresovani mo

Da biste dobili pristupni link za online diskusiju, potrebno je da se unapred registrujete ovde. Prijavljivanje traje do 16. decembra. 

Tehničke informacije:

Napominjemo da je za učešće na online diskusiji potrebno da svaki učesnik ima računar sa pristupom internetu i zvučnik/slušalice, kamera i mikrofon su poželjni ali nisu neophodni.

Ukoliko ste zainteresovani da postavite pitanje potrebno je da se tokom trajanja Zoom prezentacije prijavite u Chat-u, a moderatori će uključivati učesnike po redosledu prijavljivanja. Molimo vas da imate razumevanja za vremensko ograničenje i da svoje pitanje vremenski ograničite, kako bi svi zainteresovani mogli da uzmu učešće u diskusiji. Ukoliko budete imali tehničkih problema moći ćete da postavite pitanje i putem Chat-a.